Pešt

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pešt by Shutterstock Shutterstock

Pešt ili zaseka dodatak je jelima, a može se staviti u razna jela poput maneštre (variva) ili graha. Možete ga i namazati na preprženi kruh.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgbijelog špeka
1 vezicaperšina
1 glavicačešnjaka

Priprema

1Narežite bijeli špek i usitnite ga

Špek narežite na šnite pa na kockice. Sameljite ga u mašini za meso, a poslužit će i jači multipraktik/blender.


2Nasjeckajte peršin

Operite peršin pa ga dobro osušite kuhinjskom krpom. Sitno nasjeckajte peršin i dodajte ga usitnjenom špeku.


3Nasjeckajte ili propasirajte češnjak

Propasirajte češnjak ili skroz sitno nasjeckajte te ga dodajte špeku i češnjaku.


4Sve dobro izmješajte i premjestite u teglice

Sve sastojke dobro izmiješajte. Smjesom napunite teglice i pazite da ne ostaje zraka da se pešt ne bi skvario.


7Čuvajte u hladnjaku

Pešt čuvajte u hladnjaku, koristite ga kao dodatak jelima na žlcu (propržite odmah na početku) ili ohlađenog mažite na kruh.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.