Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Pile posolite, posipajte majčinom dušicom te mu u šupljinu u hrptu stavite malo češnjaka, majčine dušice i prerezan limun da mu daju aromu. Stavite pile u vatrostalnu posudu ili pleh te ga stavite zagrijanu pećnicu. Pecite dok ne dobije zlatno žutu koricu, oko 60-90 minuta. Meso ne smije biti sirovo te krvavo oko kostiju.
Povrće ogulite i očistite. Mrkvu, ciklu i korijen peršina blanširajte u kipućoj slanoj vodi. Začinite povrće sa soli, paprom i dodajte krupno rezani luk i cijele češnjeve češnjaka. Pleh u kojem ćete peći povrće podlijte s maslinovim uljem na koje stavite povrće. Pecite na 220 stupnjeva oko 20-30 minuta uz miješanje pazeći da ne izgori i da ostane hrskavo.
Češnjak, limun i majčinu dušicu izvadite iz hrpta te narežite piletinu. Poslužite uz pečeno povrće zaliveno umakom od pečenja.