Piletina s kikiriki umakom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina s kikiriki umakom
Razbijte rutinu i unesite dašak tajlandske kuhinje u svoj život! Ovo jelo ne može biti jednostavnije, a eksplozija okusa je nevjerojatna – kiselkasto je, kremasto i istovremeno hrskavo, a sve sastojke najvjerojatnije već imate u svojoj kuhinji.

Sastojci

Broj porcija
4
680 gpilećih prsa
340 glinguina
2 češnjačešnjaka, protisnutog
120 gmaslaca od kikirikija
60 mlvinskog octa
2 žlicesezamovog ulja
8 žlicasojinog umaka
1 žlica + 1 žličicaulja od čilija
1 žlica + 1 žličicameda
3 žlicebiljnog ulja
120 mlvode
100 gljubičastog kupusa, naribanog
½ žličicesoli
Nasjeckani mladi luk ili peršin, po želji za posip

Priprema

1Skuhajte tjesteninu i piletinu

Stavite dvije veće posude s posoljenom vodom da zakuhaju (jedna za tjesteninu, druga za piletinu). Kada voda zakuha, ubacite piletinu te ju kuhajte 35 minuta. Nakon što je voda zakuhala u drugoj posudi, ubacite tjesteninu te ju kuhajte 9 do 11 minuta dok ne bude al dente.


2 Sjedinite sastojke za umak

U međuvremenu, u manjoj posudi sjedinite češnjak, maslac od kikirikija, 1 žlicu sezamovog ulja, sojin umak, ulje od čilija, med, biljno ulje i vodu. Miješajte pjenjačom dok se sastojci u potpunosti ne sjedine. 


3 Natrgajte piletinu

Piletinu natrgajte na trakice koristeći dvije vilice. Tjesteninu procijedite pa ju vratite u lonac i ubacite preostalu žlicu sezamovog ulja. Dodajte piletinu, kupus i umak te izmiješajte da se sastojci sjedine i prožmu. 


4 Poslužite

Ako želite, poslužite nadjeveno nasjeckanim mladim lukom i još malo ulja od čilija.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
904 kcal
Proteini
58 g
Masnoće
39 g
Ugljikohidrati
80 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.