Pečeno pile

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeno pile by youtube
Pečeno pile
Pečeno pile punjeno maslacem, začinima i limunom bit će aromatično i sočno, a poslužiti ga možete uz pečeni krumpir, mlince ili rižu.

Sastojci

Broj porcija
4
1 cijelopile
50 gmaslaca
2 žličiceružmarina
2 žličicetimijana
2mrkve, oguljene
1 glavicaluka, prepolovljena
1limun, narezan na kriške
3 žlicemaslinovog ulja
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.


2 Ispod kože stavite maslac

Cijelo pile stavite na lim za pečenje, zatim prstima odvojite kožu od prsa. Umetnite kriške maslaca i četvrtinu nasjeckanih začina.


3 Umetnite povrće

U šupljinu umetnite mrkve i luk, a kriške limuna umetnite između bataka.


4 Začinite

Kožu utrljajte začinima, zalijte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite.


5 Pecite

Ubacite u pećnicu i pecite 60 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.