Zagrijte polovicu ulje u velikoj tavi. Dodajte luk i pržite ga dok ne omekša, oko 5 minuta.
Na luk ubacite mljeveno meso i pržite ga dok ne porumeni. Umiješajte koncentrat rajčice i kuhajte 1 minutu. Dodajte brašno i timijan te kuhajte još minutu. Ulijte crno vino te drvenom kuhačom ostružite sve karamelizirane komadiće.
Začinite po ukusu i dodajte Worcestershire umak. Ulijte temeljac i pirjajte 45 minuta ili dok mljeveno meso ne omekša i smjesa se zgusne.
Dok se meso pirja stavite krumpir u lonac s posoljenom vodom i pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte 12–15 minuta ili dok ne omekša. Ocijedite i vratite krumpir u lonac.
Dobro ga zgnječite, pa dodajte maslac i mlijeko. Promiješajte kako bi dobili glatki pire. Začinite po želji sa soli i paprom.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pečeni nadjev s mesom rasporedite po dnu keramičke posude za pečenje. Na meso rasporedite pire od krumpira i poravnajte površinu. Stavite u pećnicu na 10 minuta ili dok ne porumeni.
Poslužite odmah uz salatu po izboru.
(po porciji)