Pureća mesna štruca omotana špekom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Pureća mesna štruca omotana špekom by Shutterstock Shutterstock

Ako volite mesnu štrucu uživat ćete i u ovoj purećoj štruci omotanoj špekom. Poslužite je uz pire krumpir i povrće sa strane.

Sastojci

Broj porcija
6
600 gmljevene puretine
250 mlkečapa
1manji luk
1 žličicamaslinovog ulja
100 gkrušnih mrvica
1jaje
1 žličicamažurana
1 žličicasoli
200 gdimljenog hamburgera (slanine) za omotati štrucu

Priprema

1Napravite štrucu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dinstajte luk na laganoj vatri 3 do 5 minuta te maknite s vatre.


U posudi pomiješajte mljevenu puretinu, dinstani luk, krušne mrvice, jaje, kečap, sol i mažuran.


2Pecite

Stavite smjesu u kalup za kruh ili oblikujte štrucu i omotajte je hamburgerom (slaninom).


Štrucu pecite nepokrivenu oko sat vremena, potom izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 5 minuta prije rezanja.


Poslužite uz pire krumpir ili prilog po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.