Cheeseburger tjestenina

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheeseburger tjestenina by Shutterstock Shutterstock

Tjestenina u kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na okus cheeseburgera. Za ovo jelo koriste kraću tjesteninu po izboru kao što su makaroni, fusilli, penne ili ziti.

Sastojci

Broj porcija
6
2 žlicemaslinovog ulja
500 gmljevene govedine
1 glavicaluka, nasjeckana
sol, po ukusu
papar, po ukusu
1 žličicačilija u prahu
1 žličicamljevene dimljene paprike
1 žličicačešnjaka u prahu
400 gkratke tjestenine
100 gtikvica, naribanih
500 mlgoveđeg temeljca
300 mlmlijeka
120 gGauda sira, naribanog
1 žlicakoncentrata rajčice
svježi peršin, za posluživanje

Priprema

1 Pržite meso

Zagrijte veliki lonac postavljen na srednje jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje, luk i govedinu te začinite soli i paprom. Pržite oko 10 minuta, odnosno dok ne porumeni.


Povremeno miješajte razbijajući velike komade mesa. Umiješajte čili u prahu, dimljenu papriku i češnjak u prahu te kuhajte još minutu.


2 Dodajte tjesteninu

Dodajte tjesteninu i tikvice te dobro promiješajte. Ulijte temeljac, mlijeko i koncentrat rajčice i promiješajte da se sjedini.


3 Kuhajte

Ostavite da se kuha na srednje jakoj vatri oko 5-8 minuta, odnosno dok tjestenina ne postane al dente. Povremeno pomiješajte kako se tjestenina ne bi zalijepila za dno lonca.


4 Umiješajte sir

Umiješajte naribani sir i kuhajte još nekoliko minuta dok ne postane kremasto. Tjesteninu podijelite po tanjurima i posipajte svježim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.