Prvo umijesite krpice. U posudu prosijte brašno, dodajte sol, promiješajte pa dodajte razmućena jaja. Umijesite glatko i tvrdo tijesto, a ako je tijesto premekano, dodajte brašna.
Prekrijte ga krpom i pustite da odstoji, oko pola sata. Potom tijesto podijelite u tri komada i svaki komad razvaljajte, krpice mogu biti i malo deblje.
Složite tijesto jedno na drugo, lagano svaki list pobrašnite da se ne lijepi pa oštrim nožem izrežite šire trake, a trake na kvadratiće - krpice.
Kupus očistite od vanjskih listova, prerežite popola, odstranite korijen, narežite na kockice, operite i ocijedite.
U dubokoj i širokoj tavi zagrijte mast, dodajte slaninu, nakon par minuta luk i sotirajte dok luk ne postane zlatnožute boje. Dodajte narezani kupus i sotirajte dok malo ne omekša i lijepo se karamelizira. Posolite.
U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte krpice, ocijedite (ostavite sa strane malo vode od kuhanja) i dodajte u kupus. Promiješajte, sve zajedno kratko sotirajte, začinite paprom, dodajte kockice maslaca, par žlica vode od kuhanja tjestenine i odmah poslužite.