Tjestenina s kiselim kupusom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s kiselim kupusom  by Shutterstock Shutterstock

Recept za tradicionalno hrvatsko jelo - tjesteninu s kiselim kupusom.

Sastojci

Broj porcija
2
250 gkiselog kupusa
100 gpancete
350 gtjestenine po izboru
pileći temeljac
sol, papar
malo suncokretovog ulja
1krumpir

Priprema

1 Prepržite pancetu i dodajte kupus

U posudu u kojoj ćete pripremati jelo dodajte malo suncokretovog ulja. Na ulju prepržite malo sjeckane pancete, a zatim na to dodajte kiseli kupus.


Pazite da ne bude previše kiseo, a ako je, malo ga prije dodavanja u posudu isperite vodom.


2 Začinite

Pirjajte na malo jačoj vatri uz miješanje. Podlijte s pilećim temeljcem ili vodom ako nemate temeljca, začinite solju i paprom. Dinstajte uz miješanje, a zatim poklopite.


3 Dinstajte i pomiješajte s kuhanom tjesteninom

Provjerite kako kupus napreduje, podlijte kad voda ispari.


Nakon 15-ak minuta dodajte nariban sirov krumpir i ravnomjerno ga rasporedite po posudi da što prije omekša (možete ga i izostaviti).


Smanjite vatru i ponovno poklopite, pustite da se dinsta, a za to vrijeme posebno skuhajte tjesteninu. Umiješajte i tjesteninu, promiješajte i poslužite dok je vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.