Francuski krumpir

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Francuski krumpir by Shutterstock Shutterstock

Složenac od krumpira, jaja, kobasica i vrhnja inspiriran je francuskim gratiniranim krumpirom. Poslužite uz salatu, a kobasicu po želji zamijenite slaninom.

Sastojci

Broj porcija
6
12krumpira (oko 1,5 kg)
6jaja
1 parkobasica, po želji
800 mlkiselog vrhnja
2 žlicesvinjske masti
2 žlicekrušnih mrvica
30 gmaslaca

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zakuhajte velik lonac vode. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


2 Skuhajte krumpir i jaja

Krumpir operite i ubacite u vodu. Kuhajte ga 25-30 minuta, odnosno dok ne postane mekan. Kuhani krumpir izvadite iz vode te ga ostavite 10 minuta da se ohladi.


Ogulite ga, narežite na ploške debljine 0,5 cm i posolite. Skuhajte jaja dok ne budu tvrdo kuhana, oko 8 minuta. Ogulite ih i narežite na ploške debljine 0,5 cm.


3 Ispecite 

Okrugli lim za pečenje namastite i posipajte krušnim mrvicama. Na krušne mrvice rasporedite polovicu krumpira u ravnomjernom sloju, zatim rasporedite jaja te završite sa slojem krumpira.


Jelo posolite i popaprite te prelijte vrhnjem. Po površini rasporedite nasjeckan maslaca i stavite u pećnicu. Pecite 20 minuta i odmah poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.