Kremasta orzo tjestenina s piletinom i sušenim rajčicama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasta orzo tjestenina s piletinom i sušenim rajčicama by Shutterstock Shutterstock

Savršeno zimsko jelo koje je krepko, ukusno i brzo gotovo, a sve u jednom loncu, odnosno tavi. Odlično je za bilo koji dan u tjednu, ali i dovoljno posebno da ga možete poslužiti za neku blagdansku večeru s obitelji i prijateljima.

Sastojci

Broj porcija
2
1 žlicaekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 gotkoštenih pilećih prsa
½ žličiceorigana
½ žličicemljevene paprike
¼ žličicepahuljica čilija
Sol i papar
15 gmaslaca
½srednje glavica ljutike, nasjeckane
2 češnja češnjaka
85 gorzo tjestenine
40 mlsuhog bijelog vina
120 gslatkog vrhnja
1 žličicasenfa
40 gparmezana
30 gsvježeg mladog špinata
30 gsušenih rajčica u ulju (ocijeđenih)
Sok pola limuna
Svježi ružmarin za posluživanje (po želji)

Priprema

1 Pržite piletinu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U većoj tavi koja može u pećnicu, na srednje jakoj vatri, zagrijte žlicu maslinovog ulja. Piletinu nadjenite origanom, paprikom, čilijem, solju i paprom. Kada se ulje zagrijalo, dodajte piletinu i pržite sa svake strane 3 do 5 minuta pa sklonite piletinu s tave.


2 Skuhajte umak

U istu tavu ubacite maslac i ljutiku pa pržite dok ne zamiriše, otprilike 3 minute. Dodajte češnjak i orzo pa pržite dok ne dobije laganu zlatnu boju. Dodajte vino i deglazirajte tavu pa dodajte 190 ml vode i ostavite da zakuha. Kuhajte 3 do 5 minuta pa dodajte slatko vrhnje, senf, parmezan, špinat i sušene rajčice te miješajte dok špinat ne uvene.

 

3 Ispecite

Ubacite piletinu i svu tekućinu s tanjura nazad u tavu, stavite u pećnicu i pecite 10 do 15 minuta dok piletina u potpunosti ne bude pečena. 


4 Poslužite

Poslužite nadjeveno limunovim sokom i ružmarinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.