Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C.
Otopite maslac, luk i med zajedno u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dinstajte, povremeno miješajući dok ne omekša, oko 5 minuta. U ovom trenutku postepeno dodavajte 120 ml vina sve dok se vino ne ukuha u luk. Nastavite kuhati još 8-10 minuta kako bi se luk dobro karamelizirao.
Dodajte češnjak, gljive i timijan, začinite solju i paprom te kuhajte još 3-4 minute. Dodajte preostalo vino, temeljac, Worcestershire umak, lovorov list i tjesteninu. Smjesu zakuhajte uz često miješanje dok tjestenina ne postane al dente i temeljac se ne upije, oko 8-10 minuta. Umiješajte kajenski papar, vrhnje i 100 g Gruyère sira. Maknite s vatre.
Ako je potrebno, premjestite tjesteninu u posudu za pečenje. Na vrh stavite preostali sir. Posudu za pečenje stavite u pećnicu i pecite 20 minuta ili dok se sir ne otopi i lagano zapeče odozgo.
Ohladite 5 minuta prije posluživanja. Poslužite sa svježim timijanom i uživajte!
(po porciji)