Tjestenina u umaku od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina u umaku od bundeve by Shutterstock Shutterstock

Za pripremu ovog recepta trebat će vam bundeva, tjestenina, slanina, kravlji sir, bijelo vino i začini. Bundevi je potrebno skinuti koru, zatim ju očistiti i narezati te sljubiti s ostalim sastojcima. Pripremite ovaj jednostavan recept i isprobajte tjesteninu na drugačiji način. 


Sastojci

Broj porcija
4
300 gbundeve
30 gmaslaca
1 glavicaluka
1 češanjčešnjaka, protisnut
150 g slanine
350 gtjestenine po izboru
1 grančicaružmarina
100 gsvježeg kravljeg sira
100 mlsuhog bijelog vina
sol, po ukusu
papar, po ukusu
3 žlicemaslinovog ulja
ribani sir

Priprema

1 Pripremite bundevu

Bundevi je potrebno skinuti koru, očistiti unutrašnjost od koštica i narezati ju na kockice. Slaninu narežite na kockice kao i luk, a listiće ružmarina usitnite. 


2 Zagrijte maslac

Na vruću tavu dodajte maslac i pričekajte da se otopi. Dodajte luk, kockice slanine i češnjak, promiješajte i pržite na laganoj vatri 5 do 10 minuta. 


3 Dodajte bundevu

Dodajte nasjeckani ružmarin, pržite 2 minute pa dodajte nasjeckanu bundevu. Sve skupa miješajte na srednje jakoj vatri otprilike 10 minuta. Posolite i popaprite po ukusu.


4 Ulijte vino

Ulijte vino i pričekajte da ono napola ispari. U međuvremenu u lonac vrele vode dodajte tjesteninu i kuhajte ju po uputama na pakiranju. 


5 Blendajte

Bundevu i ostale sastojke stavite u blender, dodajte kravlji sir i blendajte u intervalima dok ne dobijete glatku smjesu.


8 Ocijedite tjesteninu

Tjesteninu ocijedite i prebacite na vrelu tavu s 3 žlice maslinovog ulja, dodajte umak od bundeve, promiješajte i kratko ugrijte da se svi sastojci sjedine.


9Poslužite

Tjesteninu poslužite u manje zdjelice ili dublje tanjure, posipajte naribanim sirom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.