Bundevi je potrebno skinuti koru, očistiti unutrašnjost od koštica i narezati ju na kockice. Slaninu narežite na kockice kao i luk, a listiće ružmarina usitnite.
Na vruću tavu dodajte maslac i pričekajte da se otopi. Dodajte luk, kockice slanine i češnjak, promiješajte i pržite na laganoj vatri 5 do 10 minuta.
Dodajte nasjeckani ružmarin, pržite 2 minute pa dodajte nasjeckanu bundevu. Sve skupa miješajte na srednje jakoj vatri otprilike 10 minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
Ulijte vino i pričekajte da ono napola ispari. U međuvremenu u lonac vrele vode dodajte tjesteninu i kuhajte ju po uputama na pakiranju.
Bundevu i ostale sastojke stavite u blender, dodajte kravlji sir i blendajte u intervalima dok ne dobijete glatku smjesu.
Tjesteninu ocijedite i prebacite na vrelu tavu s 3 žlice maslinovog ulja, dodajte umak od bundeve, promiješajte i kratko ugrijte da se svi sastojci sjedine.
Tjesteninu poslužite u manje zdjelice ili dublje tanjure, posipajte naribanim sirom i poslužite.