Punjena conchiglie tjestenina iz tave

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjena conchiglie tjestenina iz tave by Shutterstock Shutterstock
Tjestenina conchiglie je tjestenina u obliku velikih školjki koja je idealna za punjenje. Možete je puniti bolognese umakom, bešamelom ili umakom od rajčica uz dodatke po želji. Mi smo se odlučili na vegetarijansku verziju, pa smo tjesteninu punili marinarom od rajčica, šampinjonima, špinatom i ricotta sirom.

Sastojci

Broj porcija
4
170 gconchiglie tjestenine (otprilike 18 komada)
1½ žličicesoli
2 žliceekstra djevičanskog maslinovog ulja
230 gšampinjona, tanko nasjeckanih
1 žličicasvježe mljevenog papra
120 mlsuhog bijelog vina
140 gmladog špinata
6 češnjeva češnjaka, tanko nasjeckanih
30 gmaslaca
700 mlpasirane rajčice
½ žličicepahuljica čilija
440 gpunomasnog ricotta sira
100 gnaribanog parmezana
3 žliceorigana

Priprema

Korak

1 Skuhajte tjesteninu

Zakuhajte lonac slane vode i tjesteninu skuhajte al dente. Ocijedite i zalijte hladnom vodom kako bi se tjestenina prestala kuhati, zatim ponovno ocijedite. 


2Sjedinite sastojke

U međuvremenu, u većoj tavi na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje. Dodajte gljive te ih pirjajte, povremeno miješajući, dok ne ispari sva tekućina koju su ispustile i poprime smeđu boju.


Popaprite i posolite, smanjite vatru na minimum, dodajte vino te kuhajte, miješajući, 1 do 2 minute dok gotovo pola tekućine ne ispari.


Dodajte špinat, poklopite te kuhajte 1 do 2 minute dok špinat ne počne venuti. Otklopite i nastavite kuhati još 2 do 4 minute, povremeno miješajući, dok špinat u potpunosti ne uvene, a većina tekućine ispari. Prebacite gljive u veliku posudu. 


3 Krčkajte

U istoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslac i popržite češnjak na dvije 2 do 3 minute. Češnjak bi trebao zamirisati i lagano posmeđiti. Dodajte marinaru i čili te ostavite na slabijoj vatri da krčka. Krčkajte, povremeno miješajući, 6 do 8 minuta.


4 Napunite tjesteninu

Dok se umak kuha, u posudu s gljivama dodajte ricottu, parmezan, origano i ½ žličice soli. Dobro izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Napunite svaku školjku s otprilike 2 žlice smjese sa sirom. Školjke bi trebale biti pune, ali ne i pretrpane. 


5 Poslužite

Rasporedite školjke u tavu s umakom. Poklopite tavu i kuhajte na srednje jakoj vatri 4 do 6 minuta dok se školjke ne skuhaju do kraja. Sklonite s vatre te ostavite jelo da odstoji 5 minuta. Posipajte parmezanom i preostalom žlicom origana. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.