Pancetu nasjeckajte, a češnjak zgnječite nožem pa mu skinite ljusku. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i kratko ga popržite – toliko da pusti aromu, zatim ga izvadite. Ubacite pancetu i pržite dok ne postane hrskava.
Dodajte i čili, pržite sve skupa još minutu pa zalijte vinom kako biste tavu malo i deglazirali – samo kuhačom sastružite sve što se zapeklo. Kuhajte još minutu pa dodajte i pelate.
Kuhačom ih malo zgnječite u tavi pa sve dobro izmiješajte. Začinite sa soli i paprom po ukusu i ostavite da krčka.
Dok umak krčka, skuhajte tjesteninu. Vodu posolite i zakuhajte, dodajte tjesteninu i skuhajte ju al dente, zatim ju prebacite u tavu s umakom.
Dodajte jedan dio sira i dobro izmiješajte. Poslužite toplo, nadjeveno preostalim sirom.