Tjestenina s pancetom i rajčicom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s pancetom i rajčicom
Za ovaj recept koristili smo bucatine, tjesteninu nalik debljim špagetima s tankom rupicom u sredini, no i špageti mogu biti dobra zamjena. Za pripremu pikantnog umaka s Pecorino sirom, pelatima, pancetom i tjesteninom trebat će vam manje od pola sata.

Sastojci

Broj porcija
2
120 gpancete, nasjeckana na kockice
250 gbucatini tjestenine
400 gpelata ili pasirane rajčice
1 češanjčešnjaka, gnječen
50 mlbijelog vina
30 gPecorino sira
Maslinovo ulje
Sol po ukusu
Pahuljice čilija po ukusu

Priprema

1 Pržite

Pancetu nasjeckajte, a češnjak zgnječite nožem pa mu skinite ljusku. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i kratko ga popržite – toliko da pusti aromu, zatim ga izvadite. Ubacite pancetu i pržite dok ne postane hrskava.


2 Deglazirajte tavu

Dodajte i čili, pržite sve skupa još minutu pa zalijte vinom kako biste tavu malo i deglazirali – samo kuhačom sastružite sve što se zapeklo. Kuhajte još minutu pa dodajte i pelate.


Kuhačom ih malo zgnječite u tavi pa sve dobro izmiješajte. Začinite sa soli i paprom po ukusu i ostavite da krčka.


3 Sjedinite sastojke

Dok umak krčka, skuhajte tjesteninu. Vodu posolite i zakuhajte, dodajte tjesteninu i skuhajte ju al dente, zatim ju prebacite u tavu s umakom.


Dodajte jedan dio sira i dobro izmiješajte. Poslužite toplo, nadjeveno preostalim sirom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.