Zapečena tjestenina sa sirom, češnjakom i senfom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečena tjestenina sa sirom, češnjakom i senfom  by Shutterstock Shutterstock

Tjesteninu možete pripremiti na toliko različitih načina, a danas donosimo jedan super recept za zapečenu tjesteninu sa sirom, češnjakom i senfom.

Sastojci

Broj porcija
4
2 šnitekruha
3 žlicemaslaca
1 režanjčešnjaka
3 žliceglatkog brašna
1 žličicasenfa
500 mlmlijeka
250 gsira (cheddar, mozzarella ili parmezan)
soli
papra
300 gtjestenine

Priprema

1 Prepecite kruh

U tavici prvo otopite žlicu maslaca pa na maslacu prepecite kruh s obje strane i izvadite ga. U tavu dodajte preostali maslac i brašno pa malo popržite.


2 Napravite umak od sira

Dodajte sitno sjeckani češnjak, senf i mlijeko i miješajte pjenjačom. Kuhajte dok se umak ne zgusne pa dodajte ribani sir i kuhajte dok se ne otopi. Začinite po ukusu.


3 Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu u puno slane vode, dvije minute kraće nego što piše na pakiranju. Iscijedite je i dodajte u umak pa dobro izmiješajte.


4 Zapecite i poslužite

Sve prebacite u vatrostalnu posudu, prekrijte natrganim kruhom i pecite na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta, dok kruh i tjestenina ne dobiju zlatnu koricu. Pospite s malo sjeckanog peršina i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.