Penne alla ketchup

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Penne alla ketchup by Shutterstock Shutterstock

Hollywoodska ikona 20. stoljeća Audrey Hepburn bila je ljubiteljica tjestenine, a posebno je voljela upravo ovu od samo 4 sastojka, a jedan od njih je obični, kupovni ketchup. Iako je rado kuhala i sama uzgajala povrće u vrtu, ponekad je voljela provesti nedjeljnu večer sa sinom na kauču, uz tanjur ove tjestenine, a nazvala ju je "Lazy girl".

Sastojci

Broj porcija
2
200 gpenne tjestenine
1 žlicamaslaca
2 žlicemaslinovog ulja
2 žliceketchupa
ribani sir, Ementaler ili Gruyere
Sol, papar

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu, a kako bi bila kremaste i svilenkaste teksture, isprobajte tehniku "mantecare": nakon kuhanja ocidjedite tjesteninu, dodajte joj malo maslinovog ulja i pola žličice maslaca, dobro izmiješajte i ostavite poklopljenu u loncu nekoliko minuta. 


2 Pripremite umak i pomiješajte

Kapnite 2 žlice ketchupa u tjesteninu i dobro izmiješajte, začinite i dodajte ribani sir u količini po želji. Po želji začinite, a za dekoraciju možete staviti i listić svježeg bosiljka.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.