Tjestenina s morskim plodovima

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s morskim plodovima by Unsplash Unsplash

Brza tjestenina za svaki dan.

Sastojci

Broj porcija
2
200 gsvježe tjestenine
300 gmorskih plodova
150 gcherry rajčica
maslinovo ulje
2 režnjačešnjaka
svježi peršin
sol i papar

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputama s pakiranja. Sačuvajte malo vode od kuhanja.


2 Pirjajte morske plodove

Na maslinovom ulju u većoj tavi kratko popržite sitno nasjeckani češnjak (i čili ako ga koristite), pazeći da ne zagori. Dodajte plodove mora, posolite, popaprite i pirjajte 3–4 minute, dok se ne isprže (ako koristite smrznute, prethodno ih odledite).


3 Pripremite umak

Ubacite prepolovljene cherry rajčice i, po želji, podlijte s malo bijelog vina. Pirjajte još par minuta dok rajčice malo omekšaju.


4 Sjedinite

Ubacite kuhanu tjesteninu, dodajte malo vode od kuhanja i sve zajedno dobro promiješajte. Po vrhu pospite nasjeckanim svježim peršinom i odmah poslužite.