Tjestenina s jogurtom i jagodama

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
8min
Ukupno vrijemeUkupno
13min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s jogurtom i jagodama by Shutterstock Shutterstock

Poljska tenisačica Iga Świątek odmalena obožava jesti tjesteninu s jagodama - u nastavku donosimo recept za ovo jelo koje, osim nje, vole i mnogi drugi Poljaci, a posebno djeca.

Sastojci

Broj porcija
2
200 gtjestenine (najbolje fusilli ili penne)
200 gsvježih jagoda
200 mlgrčkog jogurta (ili običnog čvrstog jogurta)
2 žličicemeda ili šećera (po želji)

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

U velikom loncu zakuhajte vodu s malo soli. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.


Ocijedite i ostavite da se malo ohladi (ne mora biti hladna, samo neka nije prevruća).


2 Pripremite jogurt

U drugoj zdjeli pomiješajte jogurt s medom ili šećerom. Treba biti blago slatkast, ali ne presladak.


3 Pripremite jagode

Operite jagode, odstranite peteljke i narežite ih na četvrtine ili tanke ploške.


4 Pomiješajte

U većoj zdjeli pomiješajte ohlađenu tjesteninu s jogurtom. Lagano umiješajte jagode, pazeći da ih ne zgnječite.


5 Poslužite

Poslužite u dubokim tanjurima, po želji ukrasite listićima svježe mente i još s malo meda ili svježih jagoda na vrhu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.