Lažne lazanje s njokima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Lažne lazanje s njokima by Shutterstock Shutterstock

Ono što ovaj recept čini posebnim jest njegova nevjerojatna jednostavnost i brzina. Za pripremu vam treba manje od pola sata, a rezultat je kremasto i zasitno jelo koje će zadovoljiti i najveće gurmane.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicemaslinovog ulja
500 gnjoka
700 gmarinara umaka
150 gmozzarelle
svježi bosiljak

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na grill opciju, a rešetku postavite 15-ak centimetara ispod grijača.


2 Prepecite njoke

U velikoj tavi od lijevanog željeza (ili drugoj tavi koja može ići u pećnicu) zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja na srednje jakoj vatri.


Dodajte njoke u jednom sloju i pržite ih, povremeno miješajući, 5 do 7 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Prebacite ih na tanjur i ponovite postupak s preostalim uljem i njokima.


3 Dodajte umak

Vratite sve pržene njoke u tavu. Umiješajte umak marinara i pustite da zavrije. Ravnomjerno pospite naribanom mozzarellom.


4 Ispecite

Stavite tavu u pećnicu i pecite pod grill opcijom 1 do 2 minute, odnosno dok se sir ne otopi, ne počne stvarati mjehuriće i dobije zlatnu boju na vrhu.


5 Poslužite

Prije posluživanja, po želji ukrasite svježim bosiljkom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.