Široki rezanci u umaku od rajčice sa špinatom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Široki rezanci u umaku od rajčice sa špinatom by Shutterstock Shutterstock

Brz i jeftin obrok za svaki dan.

Sastojci

Broj porcija
2
1 glavicaluka
200 gšpinata
1 konzervasjeckane rajčice ili 2 svježe rajčice
250 gširokih rezanaca
Sol i papar po ukusu

Priprema

1 Skuhajte rezance

Skuhajte široke rezance prema uputama na pakiranju. Kada su gotovi, ocijedite ih i ostavite sa strane.


2 Napravite umak

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckani luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte špinat i pržite dok špinat ne omekša, oko 3-5 minuta. Sada dodajte sjeckanu rajčicu i dobro promiješajte. Pustite da se kuha na srednje jakoj vatri još 5 minuta.


3 Sjedinite

Posolite i popaprite po želji, pa dodajte kuhane široke rezance i sve dobro promiješajte. Po želji dodajte još malo maslinovog ulja da bi jelo

bilo sočnije.