Na ulju prvo popržite nasjeckani luk i češnjak pa dodajte meso i pirjajte. Zatim dodajte i narezane šampinjone, mrkvu i začine, a po želji i vino. Pirjajte 15 minuta i na kraju dodajte konzervu sjeckanih rajčica. Promiješajte i kuhajte još pet minuta.
Zavrijte mlijeko, a u drugoj zdjeli otopite maslac i na njemu popržite brašno. Kad brašno dobije zlatnu boju, ulijte vrelo mlijeko i miješajte pjenjačom. Posolite, popaprite i ubacite lovorov list pa kuhajte oko pet minuta, dok se umak malo ne zgusne.
Namastite vatrostalnu posudu i na dno stavite malo bešamela. Stavite jedan red nekuhane tjestenine za lazanje, zatim 3-4 žlice mesnog umaka, malo bešamela i ribanca. Ponovite isto s preostalim sastojcima i za kraj ostavite 3 žlice mesnog umaka i oko 100 ml bešamela i time polijte lazanje.
Posipajte s malo ribanca i ribanom mozzarellom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta na 200 stupnjeva. Zatim skinite foliju i pecite još 5-10 minuta da sir dobije lijepu boju.