Lazanje s puretinom i šampinjonima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Lazanje s puretinom i šampinjonima  by Shutterstock Shutterstock

Recept za malo drugačije lazanje s mljevenim purećim mesom i šampinjonima.

Sastojci

Broj porcija
4

Umak od mesa

300 gmljevene puretine
250 gšampinjona
1 glavicaluka
1 režanjčešnjaka
1mrkva
100 mlbijelog vina
400 mlsjeckanih rajčica iz konzerve
soli
papra
1 žličicacrvene paprike
1 žličicaorigana
maslinovo ulje

Bešamel

50 gmaslaca
2 žliceoštrog brašna
500 mlmlijeka
soli
papra
lovorov list

Dodatno

250 gtjestenine za lazanje
130 gmozzarelle
40 gribanca

Priprema

1 Napravite umak od mesa

Na ulju prvo popržite nasjeckani luk i češnjak pa dodajte meso i pirjajte. Zatim dodajte i narezane šampinjone, mrkvu i začine, a po želji i vino. Pirjajte 15 minuta i na kraju dodajte konzervu sjeckanih rajčica. Promiješajte i kuhajte još pet minuta.


2 Napravite bešamel

Zavrijte mlijeko, a u drugoj zdjeli otopite maslac i na njemu popržite brašno. Kad brašno dobije zlatnu boju, ulijte vrelo mlijeko i miješajte pjenjačom. Posolite, popaprite i ubacite lovorov list pa kuhajte oko pet minuta, dok se umak malo ne zgusne.


3 Složite lazanje

Namastite vatrostalnu posudu i na dno stavite malo bešamela. Stavite jedan red nekuhane tjestenine za lazanje, zatim 3-4 žlice mesnog umaka, malo bešamela i ribanca. Ponovite isto s preostalim sastojcima i za kraj ostavite 3 žlice mesnog umaka i oko 100 ml bešamela i time polijte lazanje.


4 Ispecite

Posipajte s malo ribanca i ribanom mozzarellom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta na 200 stupnjeva. Zatim skinite foliju i pecite još 5-10 minuta da sir dobije lijepu boju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.