Turska tjestenina

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Turska tjestenina by Shutterstock Shutterstock

Na TikToku svi rade takozvanu tursku tjesteninu, jelo od tjestenine, mljevene janjetine i nekoliko umaka, a recept za ovo viralno jelo pronađite u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
2

Meso i umak

2 žlicemaslinovog ulja
1 glavicaluka
1 žličicacurry praha
1 žličicamljevene crvene paprike
1 žličicakumina
sol i papar po želji
2 režnjačešnjaka
450 gmljevene janjetine
3 žlicekoncentrata od rajčice

Umak od jogurta

240 mlgrčkog jogurta
4 režnjačešnjaka
1 prstohvatsoli
sok od pola limuna

Umak od paprike i maslaca

4 žlicemaslaca
1 žlicamljevene crvene paprike
1 prstohvatsoli

Dodatno

450 gtjestenine po izboru
nasjeckana rajčica i peršin za posipati po jelu

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

Stavite kuhati vodu za tjesteninu, a kada zakipi, dodajte tjesteninu i pustite da se kuha dok pripremate umak.


2 Prodinstajte luk

U tavi prvo zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk nasjeckan na kockice i sve začine (curry u prahu, crvenu papriku, kumin, sol i papar).


3 Dodajte meso

Kada ste prodinstali luk, dodajte češnjak nasjeckan na sitno i mljeveno meso. Pecite nekoliko minuta, a kada je meso pečeno, umiješajte koncentrat od rajčice.


4 Napravite umak od jogurta

U maloj zdjelici pomiješajte grčki jogurt, protisnuti češnjak, sok od limuna i sol. Dobro promiješajte i ostavite sa strane.


5 Napravite umak od paprike i maslaca

U malom lončiću otopite maslac, dodajte mu crvenu papriku i sol i dobro promiješajte.


6 Poslužite

Kuhanu tjesteninu servirajte na tanjur, a tjestenini zatim dodajte umak od jogurta. Na umak od jogurta stavite pečeno meso, a zatim ga obilno zalijte umakom od paprike i maslaca.


Rajčicu i svježi peršin nasjeckajte i time posipajte jelo, dodajte još malo umaka od paprike i maslaca te poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.