Tjestenina s bukovačama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s bukovačama
Tjestenina s bukovačama
Tjestenina s bukovačama
Tjestenina s bukovačama
Tjestenina s bukovačama by Shutterstock Shutterstock

Danas imam za vas receptić za tjesteninu sa bukovačama, gluten free naravno. Podrazumijeva se da je vi možete skuhati i s običnom tjesteninom.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gbukovača
300 gbezglutenske (ili obične) tjestenine
1mrkva
3 žlicemasti
Malo slanine
200 mlvode od kuhanja tjestenine
300 mlvrhnja za kuhanje
1 žlicazačina s povrćem
1 žličicapapra
1 žličicačešnjaka u prahu
1 žličicavlasca
1 žličicaorigana
1 žlicaparmezana
Peršin za posipanje

Priprema

1 Pripremite bukovače

Bukovače nemojte prati vodom nego ih dobro obrišite kuhinjskim papirom. Odrežite deblje krajeve i narežite gljive na deblje trakice.


2 Pržite

Stavite ih u tavu bez masnoće da se polako prže. Rastopite mast, pa stavite dinstati luk i mrkvu narezane na sitno. Bukovače pržite na laganoj vatri dok sa obje strane ne dobiju zlatno smeđu boju.


3 Skuhajte tjesteninu

Zavrijte vodu za tjesteninu, pa ju stavite kuhati.


4 Dodajte slaninu

Bukovače prebacite u tavu sa karameliziranim lukom i mrkvom. Dodajte slaninu i dinstajte sve zajedno na laganoj vatri dok se tjestenina ne skuha.


5 Sjedinite

Tjesteninu prebacite u tavu sa gljivama šupljikavom žlicom. Miješajte sve skupa par trenutaka pa podlijte vodom od kuhanja tjestenine. Začinite.


6 Dovršite umak

Kada zavrije dodajte vrhnje za kuhanje i žlicu parmezana. Kuhajte još desetak minuta dok se umak ne zgusne. Ugasite vatru i pustite da se okusi prožmu, pa posipajte peršinom.


Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️