Tjestenina s piletinom prema receptu Jamieja Olivera

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s piletinom prema receptu Jamieja Olivera by Shutterstock Shutterstock

Poznati britanski chef Jamie Oliver često dijeli brze i jednostavne recepte, idealne za one dane kada nemamo previše vremena, a sada smo pronašli jedan upravo takav, za tjesteninu s piletinom koja je prepuna okusa, jednostavna za pripremu i neće opteretiti kućni budžet.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgpilećih zabataka
160 gluka
160 gmrkve
160 gcelera
800 gpelata
600 gtjestenine po izboru
100 ghalloumi sira
2 žlicemaslinovog ulja
2 žlicevinskog octa

Priprema

1 Ispecite meso

U velikoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na jakoj vatri i popecite pileće zabatke sa svih strana, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite ih na tanjur i ostavite sa strane.


2 Propirjajte povrće

U istoj tavi propirjajte nasjeckani luk, mrkvu i celer, oko 5 minuta, dok povrće ne omekša. Vratite piletinu natrag, dodajte 2 žlice crvenog vinskog octa i pustite da alkohol ispari.


3 Dodajte pelate

Rukama zdrobite rajčice i dodajte ih u posudu, a zatim ulijte još malo vode. Pustite da zavre, a potom smanjite vatru i kuhajte poklopljeno oko sat vremena, povremeno miješajući, dok se meso ne počne raspadati s kostiju.


4 Skuhajte tjesteninu

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja u posoljenoj kipućoj vodi. Ocijedite.


5 Odvojite meso od kosti

Meso skinite s kostiju, usitnite vilicom i vratite u umak. Maknite kožu i kosti. Po potrebi posolite i popaprite.


6 Sve zajedno pomiješajte

Umiješajte tjesteninu u umak, naribajte većinu halloumija i promiješajte. Na kraju pokapajte s malo maslinovog ulja i naribajte ostatak sira po vrhu prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.