Penne sa sirom i pancetom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Penne sa sirom i pancetom by Shutterstock Shutterstock

Brzo i jednostavno jelo - penne sa sirom, ali s malim twistom i dodatkom pancete koja ovom jelu dalje bolji okus.

Sastojci

Broj porcija
2
200 gtjestenine penne rigate
100 gpancete na istarski
2 krišketopljenog sira
50 ggoude
100 mlsvježeg mlijeka
ulje
začini po želji

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju i sačuvajte malo vode od kuhanja.


2 Popržite pancetu

Na suhoj tavi popržite nasjeckanu pancetu pa je izvadite na tanjur, a masnoću ostavite u tavi.


3 Dodajte mlijeko i sir

U tavu dodajte mlijeko i topljeni sir i miješajte dok se sir ne otopi. Zatim dodajte i ribanu goudu i miješajte dok se sve ne otopi.


4 Dodajte vode od kuhanja

Ako je umak pregust, dodajte malo vode od kuhanja.


5 Umiješajte tjesteninu

Na kraju umiješajte tjesteninu i pancetu i poslužite.