Orzo u umaku od rajčice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Orzo u umaku od rajčice by Shutterstock Shutterstock

Jelo spaja blagost orza s intenzitetom začinjenog umaka od rajčice, dok sir i svježe bilje daju kremoznost i svježinu. Rezultat je savršeno balansirano jelo koje je istovremeno i jednostavno i sofisticirano.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gorza
2 žlicemaslinovog ulja
1crveni luk
2 režnjačešnjaka
1mrkva
500 mlpasirane rajčice
1 žličicaljute paprike
1 žličicaorigana
sol i papar po ukusu
100 gfeta sira
svježi peršin

Priprema

1 Propirjajte luk

U dubljoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte sitno sjeckani crveni luk i pirjajte dok ne postane staklast.


2 Dodajte češnjak i mrkvu

Dodajte češnjak i kratko propirjajte dok ne zamiriše, zatim umiješajte naribanu mrkvu.


3 Ulijte pasiranu rajčicu

Ulijte pasiranu rajčicu, dodajte origano, ljutu papriku, sol i papar. Kuhajte umak 10–15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.


4 Skuhajte orzo

U međuvremenu skuhajte orzo u posoljenoj vodi prema uputi s pakiranja, ali ga ocijedite dvije minute prije kraja kuhanja.


5 Pomiješajte

Dodajte orzo u umak i kuhajte još nekoliko minuta dok se okusi ne povežu i tjestenina ne omekša do kraja.


6 Poslužite

Poslužite toplo, posuto izmrvljenim sirom i svježim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.