Vegetarijanska tjestenina s vršcima šparoga i rajčicama

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Vegetarijanska tjestenina s vršcima šparoga i rajčicama by Shutterstock Shutterstock

Brzi ručak za svaki dan, gotov u manje od pola sata.

Sastojci

Broj porcija
2
750 gšpageta
250 gdomaće rajčice papaletto ili cherry rajčica
250 gumaka od rajčice
1 žličicaGrana Padana sira
1 žlicamaslinovog ulja
Začini po želji

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i zadržite malo vode od kuhanja.


2 Pripremite šparoge i rajčice

Operite šparoge i odrežite drvenaste krajeve. Prepolovite rajčice. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte šparoge i rajčice. Pirjajte 5–7 minuta, pa im dodajte umak od rajčice.


3 Servirajte

Servirajte i posipajte Grana Padano sirom.

Dodajte kuhanu tjesteninu u tavu, promiješajte s povrćem, dodajte malo vode od kuhanja ako je potrebno. Začinite solju, paprom i svježim bosiljkom.