Divlje šparoge

Proljeće je sezona divljih šparoga, a za razliku od onih uzgojenih, divlje su tanje, okusom puno intenzivnije i zdravije, a mogu se kombinirati u raznim jelima.

Divlje šparoge
Recepti
Fettuccine sa šparogama i dimljenim lososom
(12)
35min

Donosimo vam kremasti, osvježavajući i proljetni recept sa šparogama i lososom. Šparoge je potrebno pripremiti na pari, a losos, kratko, na tavi. Sjedinite sve sastojke s tjesteninom i u roku od pola sata imate ukusan obrok na stolu.

Proljetni špageti
(14)
40min

Piletina, šparoge i limun odlična su kombinacija za kremastu tjesteninu za čiju je pripremu potrebno samo 40 minuta. Ako ste u mogućnosti da birate šparoge, uvijek odaberite one koje su svjetlozelene boje, čiji su izdanci mekani, a vrhovi zatvoreni.

Fritaja s divljim šparogama
(6)
15min

Vezica divljih šparoga na tržnici je 25 kuna. Napravite fritaju već sutra za doručak.

Salata od kvinoje i šparoga
(6)
30min

Ova ukusna i zadovoljavajuća salata je kombinacija pečenih šparoga, kuhane kvinoje, slanutka i feta sira, začinjenih jednostavnim preljevom od limuna i maslinovog ulja.

Fritaja sa šparogama
(11)
25min

Kombinacija jaja i šparoga idealan je obrok za doručak ili lagani ručak. Pršut možete zamijeniti s pancetom ili šunkom, a po želji možete dodati i sir.

Njoki s pestom od medveđeg luka na zeleno
(9)
35min

Ovaj recept je jedan od onih brzih, kada nemate puno vremena pri ruci. Pesto od medveđeg luka nije obavezan ako ga nemate, a možete ga i zamijeniti s pestom od bodiljka ili brokule. Ja sam ga sama radila s medveđim lukom iz moga vrta. Obožavam ga koristiti u raznim jelima jer daje odličan okus hrani, a između ostalog iznimno je zdrava biljka čiji mladi listovi sadrže između 20 i 50 mg vitamina C i karoten.

Lisnata pita sa šparogama
50min

Kreće sezona šparoga, zašto ne napraviti nešto novije i drugačije, a tako ukusno i fino.

Index kuhinja

Varee (63) u Bangkoku od 1981. prodaje najbolji mango sticky rice. Evo što je to

Varee (63) u Bangkoku od 1981. prodaje najbolji mango sticky rice. Evo što je to

NA TAJLANDU se uzgaja više od 200 vrsta manga, a upravo je mango glavni sastojak jedne od najomiljenijih tajlandskih slastica koja se zove khao niao mamuang ili mango sticky rice.
Jeste li znali kako se zapravo otvara Tic Tac? Cijeli život smo to radili krivo

Jeste li znali kako se zapravo otvara Tic Tac? Cijeli život smo to radili krivo

TIC TAC bomboni koji dolaze u malim prozirnim kutijicama već su godinama omiljeni bomboni za osvježiti dah, no čini se da smo ih oduvijek otvarali na pogrešan način.
Ako u njihovom zagrebačkom nađete jednu jedinu žilicu, dat će vam 100 €. Probali smo

Ako u njihovom zagrebačkom nađete jednu jedinu žilicu, dat će vam 100 €. Probali smo

OVDJE se jede baš pošteno, a pogledajte što smo mi probali - teško je odabrati što nam je bilo finije.