Divlje šparoge

Proljeće je sezona divljih šparoga, a za razliku od onih uzgojenih, divlje su tanje, okusom puno intenzivnije i zdravije, a mogu se kombinirati u raznim jelima.

Divlje šparoge
Recepti
Salata od šparoga i tvrdo kuhanog jaja
(5)
25min

Salata za koju trebate svježe šparoge i jaja, sol, papar, ocat i kvalitetno maslinovo ulje! Hrskave šparoge se odlično kombiniraju uz jaja, a zbog jednostavnog dresinga od ulja i octa mogla bi vam postati najdraža salata. Poslužite je kao predjelo ili prilog uz jelo po želji.

Proljetni špageti
(14)
40min

Piletina, šparoge i limun odlična su kombinacija za kremastu tjesteninu za čiju je pripremu potrebno samo 40 minuta. Ako ste u mogućnosti da birate šparoge, uvijek odaberite one koje su svjetlozelene boje, čiji su izdanci mekani, a vrhovi zatvoreni.

Fettuccine sa šparogama i dimljenim lososom
(13)
35min

Donosimo vam kremasti, osvježavajući i proljetni recept sa šparogama i lososom. Šparoge je potrebno pripremiti na pari, a losos, kratko, na tavi. Sjedinite sve sastojke s tjesteninom i u roku od pola sata imate ukusan obrok na stolu.

Salata od kvinoje i šparoga
(6)
30min

Ova ukusna i zadovoljavajuća salata je kombinacija pečenih šparoga, kuhane kvinoje, slanutka i feta sira, začinjenih jednostavnim preljevom od limuna i maslinovog ulja.

Fritaja s divljim šparogama
(6)
15min

Vezica divljih šparoga na tržnici je 25 kuna. Napravite fritaju već sutra za doručak.

Fritaja sa šparogama
(11)
25min

Kombinacija jaja i šparoga idealan je obrok za doručak ili lagani ručak. Pršut možete zamijeniti s pancetom ili šunkom, a po želji možete dodati i sir.

Njoki s pestom od medveđeg luka na zeleno
(9)
35min

Ovaj recept je jedan od onih brzih, kada nemate puno vremena pri ruci. Pesto od medveđeg luka nije obavezan ako ga nemate, a možete ga i zamijeniti s pestom od bodiljka ili brokule. Ja sam ga sama radila s medveđim lukom iz moga vrta. Obožavam ga koristiti u raznim jelima jer daje odličan okus hrani, a između ostalog iznimno je zdrava biljka čiji mladi listovi sadrže između 20 i 50 mg vitamina C i karoten.

Fritata od šparoga i šampinjona
25min

Mislim da mi, što se kuhanja tiče, ništa nije draže od ručka koji je brzo skuhan, a prefin.

Lisnata pita sa šparogama
50min

Kreće sezona šparoga, zašto ne napraviti nešto novije i drugačije, a tako ukusno i fino.

Šparoge omotane slaninom
20min

Šparoge omotane slaninom i tako zapečene u pećnici ili fritezi na vrući zrak odličan su izbor za ručak ili večeru, evo kako ih pripremiti.

Vegetarijanska tjestenina s vršcima šparoga i rajčicama
PROMO
25min

Brzi ručak za svaki dan, gotov u manje od pola sata.

Index kuhinja

Čeka nas produženi vikend, zasladite ga ovim kremastim kolačima koji prizivaju ljeto

Čeka nas produženi vikend, zasladite ga ovim kremastim kolačima koji prizivaju ljeto

DOK temperature polako rastu, ništa ne paše bolje od laganih, kremastih deserata koji prizivaju okuse ljeta.
Ova šibenska pizzerija neće razočarati ljubitelje modernih napoletana

Ova šibenska pizzerija neće razočarati ljubitelje modernih napoletana

VICTORIA je prva šibenska pizzerija koja je napravila odmak od klasičnih old school pizza i u ponudu uvrstila napoletanske pizze, pa me je dodatno zanimalo ima li kakvih promjena od mojih prošlih posjeta i pravi li Victoria i dalje jako dobre i kvalitetne pizze.
Rougemarin Park u Zagrebu uskoro otvara svoja vrata, evo svih detalja

Rougemarin Park u Zagrebu uskoro otvara svoja vrata, evo svih detalja

ROUGEMARIN Park u Ulici Frana Folnegovića 10 u Zagrebu otvara se petu godinu za redom, a bit će otvoren od srijede 4. lipnja pa sve do kraja ljetnih praznika.