Divlje šparoge

Proljeće je sezona divljih šparoga, a za razliku od onih uzgojenih, divlje su tanje, okusom puno intenzivnije i zdravije, a mogu se kombinirati u raznim jelima.

Divlje šparoge
Recepti
Salata od šparoga i tvrdo kuhanog jaja
(5)
25min

Salata za koju trebate svježe šparoge i jaja, sol, papar, ocat i kvalitetno maslinovo ulje! Hrskave šparoge se odlično kombiniraju uz jaja, a zbog jednostavnog dresinga od ulja i octa mogla bi vam postati najdraža salata. Poslužite je kao predjelo ili prilog uz jelo po želji.

Proljetni špageti
(14)
40min

Piletina, šparoge i limun odlična su kombinacija za kremastu tjesteninu za čiju je pripremu potrebno samo 40 minuta. Ako ste u mogućnosti da birate šparoge, uvijek odaberite one koje su svjetlozelene boje, čiji su izdanci mekani, a vrhovi zatvoreni.

Fettuccine sa šparogama i dimljenim lososom
(13)
35min

Donosimo vam kremasti, osvježavajući i proljetni recept sa šparogama i lososom. Šparoge je potrebno pripremiti na pari, a losos, kratko, na tavi. Sjedinite sve sastojke s tjesteninom i u roku od pola sata imate ukusan obrok na stolu.

Salata od kvinoje i šparoga
(6)
30min

Ova ukusna i zadovoljavajuća salata je kombinacija pečenih šparoga, kuhane kvinoje, slanutka i feta sira, začinjenih jednostavnim preljevom od limuna i maslinovog ulja.

Fritaja s divljim šparogama
(6)
15min

Vezica divljih šparoga na tržnici je 25 kuna. Napravite fritaju već sutra za doručak.

Fritaja sa šparogama
(11)
25min

Kombinacija jaja i šparoga idealan je obrok za doručak ili lagani ručak. Pršut možete zamijeniti s pancetom ili šunkom, a po želji možete dodati i sir.

Njoki s pestom od medveđeg luka na zeleno
(9)
35min

Ovaj recept je jedan od onih brzih, kada nemate puno vremena pri ruci. Pesto od medveđeg luka nije obavezan ako ga nemate, a možete ga i zamijeniti s pestom od bodiljka ili brokule. Ja sam ga sama radila s medveđim lukom iz moga vrta. Obožavam ga koristiti u raznim jelima jer daje odličan okus hrani, a između ostalog iznimno je zdrava biljka čiji mladi listovi sadrže između 20 i 50 mg vitamina C i karoten.

Fritata od šparoga i šampinjona
25min

Mislim da mi, što se kuhanja tiče, ništa nije draže od ručka koji je brzo skuhan, a prefin.

Lisnata pita sa šparogama
50min

Kreće sezona šparoga, zašto ne napraviti nešto novije i drugačije, a tako ukusno i fino.

Šparoge omotane slaninom
20min

Šparoge omotane slaninom i tako zapečene u pećnici ili fritezi na vrući zrak odličan su izbor za ručak ili večeru, evo kako ih pripremiti.

Index kuhinja

Zagreb je dobio lokal s gyrosima za koje kažu da su poput onih iz Grčke, probali smo

Zagreb je dobio lokal s gyrosima za koje kažu da su poput onih iz Grčke, probali smo

NA ADRESI Avenija Većeslava Holjevca 20 nedavno se otvorio lokal u kojem možete kušati autentični grčki gyros, popularan grčki streetfood.
Završio četvrti Weekend Food Festival u Rovinju, okupio vodeće stručnjake i chefove

Završio četvrti Weekend Food Festival u Rovinju, okupio vodeće stručnjake i chefove

NAKON dva dana vrhunskih panela, nezaboravnih okusa i razgovora koji pomiču granice, Rovinj je zatvorio vrata četvrtog Weekend Food Festivala. Na nekoliko pozornica u staroj Tvornici duhana smjenjivali su se chefovi, poduzetnici, inovatori i znatiželjnici, svi povezani zajedničkom temom - hranom kao kulturom, poslom i strašću.
Kolač zbog kojeg turisti u New Yorku stoje u redovima, a tako je jednostavan

Kolač zbog kojeg turisti u New Yorku stoje u redovima, a tako je jednostavan

JEDAN od najpopularnijih kolača današnjice popularizirao se u New Yorku, a danas je nezobilazan u ponudi slastičarnica diljem svijeta.