Divlje šparoge

Proljeće je sezona divljih šparoga, a za razliku od onih uzgojenih, divlje su tanje, okusom puno intenzivnije i zdravije, a mogu se kombinirati u raznim jelima.

Divlje šparoge
Recepti
Salata od šparoga i tvrdo kuhanog jaja
(5)
25min

Salata za koju trebate svježe šparoge i jaja, sol, papar, ocat i kvalitetno maslinovo ulje! Hrskave šparoge se odlično kombiniraju uz jaja, a zbog jednostavnog dresinga od ulja i octa mogla bi vam postati najdraža salata. Poslužite je kao predjelo ili prilog uz jelo po želji.

Fettuccine sa šparogama i dimljenim lososom
(12)
35min

Donosimo vam kremasti, osvježavajući i proljetni recept sa šparogama i lososom. Šparoge je potrebno pripremiti na pari, a losos, kratko, na tavi. Sjedinite sve sastojke s tjesteninom i u roku od pola sata imate ukusan obrok na stolu.

Proljetni špageti
(14)
40min

Piletina, šparoge i limun odlična su kombinacija za kremastu tjesteninu za čiju je pripremu potrebno samo 40 minuta. Ako ste u mogućnosti da birate šparoge, uvijek odaberite one koje su svjetlozelene boje, čiji su izdanci mekani, a vrhovi zatvoreni.

Fritaja s divljim šparogama
(6)
15min

Vezica divljih šparoga na tržnici je 25 kuna. Napravite fritaju već sutra za doručak.

Salata od kvinoje i šparoga
(6)
30min

Ova ukusna i zadovoljavajuća salata je kombinacija pečenih šparoga, kuhane kvinoje, slanutka i feta sira, začinjenih jednostavnim preljevom od limuna i maslinovog ulja.

Fritaja sa šparogama
(11)
25min

Kombinacija jaja i šparoga idealan je obrok za doručak ili lagani ručak. Pršut možete zamijeniti s pancetom ili šunkom, a po želji možete dodati i sir.

Njoki s pestom od medveđeg luka na zeleno
(9)
35min

Ovaj recept je jedan od onih brzih, kada nemate puno vremena pri ruci. Pesto od medveđeg luka nije obavezan ako ga nemate, a možete ga i zamijeniti s pestom od bodiljka ili brokule. Ja sam ga sama radila s medveđim lukom iz moga vrta. Obožavam ga koristiti u raznim jelima jer daje odličan okus hrani, a između ostalog iznimno je zdrava biljka čiji mladi listovi sadrže između 20 i 50 mg vitamina C i karoten.

Lisnata pita sa šparogama
50min

Kreće sezona šparoga, zašto ne napraviti nešto novije i drugačije, a tako ukusno i fino.

Index kuhinja

Zašto je Coca-Cola bolja u McDonald'su? Am. portal tvrdi da postoji znanstveni razlog

Zašto je Coca-Cola bolja u McDonald'su? Am. portal tvrdi da postoji znanstveni razlog

BIG MAC, krumpirići i ostala jela s menija McDonald'sa jednostavno ne bi bila ista da uz njih ne ide Cola. Svatko tko ju je probao zna da Coca-Cola iz McDonald'sa ima taj specifičan okus, bolji od Cole u bilo kojim drugim fast foodovima.
Tip istrčao londonski maraton i popio 26 čaša vina. Pogodio skoro sva

Tip istrčao londonski maraton i popio 26 čaša vina. Pogodio skoro sva

KAO DA trčanje maratona samo po sebi nije dovoljno izazovno, jedan si je Britanac zadao još veći izazov. Naime, Tom Gibley istrčao je londonski maraton, pritom je degustirao vina i za gotovo svako je pogodio o kojem se radi.
Ekipa po TikToku sve više priča o carnivore prehrani, evo što se tada uopće jede

Ekipa po TikToku sve više priča o carnivore prehrani, evo što se tada uopće jede

BILJNA PREHRANA posljednjih je godina sve popularnija, no jeste li čuli za mesnu ili carnivore prehranu?