Lisnata pita sa šparogama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnata pita sa šparogama

Kreće sezona šparoga, zašto ne napraviti nešto novije i drugačije, a tako ukusno i fino.

Sastojci

Broj porcija
8
1kora lisnatog tijesta
50 gpršuta
2jaja
150 gsvježeg sira
100 gribanog sira
1kiselo vrhnje
30 gparmezana
sol, papar

Priprema

1 Podloga i šparoge

Lisnato tijesto stavite u protvan, izbockajte vilicom i zapecite na 200 stupnjeva oko 8 minuta.


Za to vrijeme odlomite gornji (mekani) dio šparoga i ubacite na 2 minute u kipuću vodu da se blanširaju. Zatim ih izvadite u hladnu vodu da ostanu lijepe zelene.


2 Nadjev

Pomiješajte svježi sir, vrhnje, jaja, sol, papar, ribani sir.


Preko pečenog lisnatog tijesta stavite oko 3/4 nadjeva pa posložite šparoge, pršut koji ste natrgali i premažite ostalim nadjevom.


Posipajte parmezanom i zapecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, pola sata ako imate slabiju pećnicu.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.