Zakuhajte vodu s prstohvatom soli i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i vratite nazad u lonac.
U manjoj posudici sjedinite začine sa soli i paprom po ukusu. Začinite pileća prsa pripremljenom mješavinom začina s obje strane.
Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pecite piletinu 5 minuta sa svake strane. Prebacite piletinu na tanjur, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da se ohladi.
Šparoge očistite tako da odvojite gornji, jestivi dio, od donjeg tvrdog djela i narežite na manje komade.
Na istoj tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i češnjak, kratko ih popržite pa dodajte šparoge i mladi grašak, začinite sa soli i paprom i pržite 5 – 7 minuta. Kad su šparoge i luk omekšali, dodajte im slatko vrhnje, pileći temeljac te limunov sok. Ostavite da lagano krčka 5 minuta.
Dodajte naribani parmezan i mozzarellu te miješajte dok se sir ne rastopi. Na kraju ubacite skuhanu tjesteninu i kriške limuna. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
Piletinu prebacite na dasku za rezanje i narežite na prutiće pa stavite na tjesteninu. Posipajte s malo parmezana i svježeg peršina.