Proljetni špageti

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Proljetni špageti
Piletina, šparoge i limun odlična su kombinacija za kremastu tjesteninu za čiju je pripremu potrebno samo 40 minuta. Ako ste u mogućnosti da birate šparoge, uvijek odaberite one koje su svjetlozelene boje, čiji su izdanci mekani, a vrhovi zatvoreni.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gšpageta
1 žlicamaslinovog ulja
450 gfileta pilećih prsa
2 žličicetalijanske mješavine začina
30 gmaslaca
1 manjinasjeckani crveni luk
200 gmladog graška
180 mlslatkog vrhnja
120 mlpilećeg temeljca
3 češnjanarezanog češnjaka
120 gnaribane mozzarelle
100 gnaribanog parmezana
1 limun narezan na tanke kriške (polumjesece ili krugove)
1 žlicasvježe sjeckanog peršina
Sol po ukusu
Svježe mljeveni papar po ukusu

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Zakuhajte vodu s prstohvatom soli i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i vratite nazad u lonac.


2Začinite piletinu

U manjoj posudici sjedinite začine sa soli i paprom po ukusu. Začinite pileća prsa pripremljenom mješavinom začina s obje strane.  


3Ispecite piletinu

Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pecite piletinu 5 minuta sa svake strane. Prebacite piletinu na tanjur, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da se ohladi.


4Očistite šparoge

Šparoge očistite tako da odvojite gornji, jestivi dio, od donjeg tvrdog djela i narežite na manje komade. 


5Sjedinite sastojke

Na istoj tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i češnjak, kratko ih popržite pa dodajte šparoge i mladi grašak, začinite sa soli i paprom i pržite 5 – 7 minuta. Kad su šparoge i luk omekšali, dodajte im slatko vrhnje, pileći temeljac te limunov sok. Ostavite da lagano krčka 5 minuta.


6Dodajte tjesteninu

Dodajte naribani parmezan i mozzarellu te miješajte dok se sir ne rastopi. Na kraju ubacite skuhanu tjesteninu i kriške limuna. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.


7Poslužite

Piletinu prebacite na dasku za rezanje i narežite na prutiće pa stavite na tjesteninu. Posipajte s malo parmezana i svježeg peršina.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi