Fritaja sa šparogama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Fritaja sa šparogama by Shutterstock Shutterstock
Kombinacija jaja i šparoga idealan je obrok za doručak ili lagani ručak. Pršut možete zamijeniti s pancetom ili šunkom, a po želji možete dodati i sir.

Sastojci

Broj porcija
4
1 glavica luka
4 žlicemaslinovog ulja
8jaja
90 gpršuta
100 gcherry rajčica
sol po ukusu
papar po ukusu

Priprema

1Pripremite šparoge, luk i pršut

Šparoge operite, mekani (gornji) dio rukama izlomite na manje komade (otprilike 3 cm), a tvrdi (donji) dio šparoga odstranite. Glavicu luka fino nasjeckajte, a pršut narežite na tanke trakice.


2Začinite

Jaja stavite u manju posudu pa začinite s paprom i umutite. 


3Pirjajte

U tavi, na laganoj vatri, zagrijte maslinovo ulje. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne omekša, otprilike 5 do 7 minuta.


4Dodajte šparoge

U tavu dodajte šparoge, začinite sa soli i paprom po ukusu pa pirjajte još 4 do 5 minuta. 


5Ispecite

Jaja prelijte preko šparoga, dodajte narezani pršut, polovice cherry rajčica i ispecite po želji dok ne dobijete mekšu ili tvrđu fritaju.


6Poslužite

Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.