Zakuhajte veliki lonac dobro posoljene vode. Dodajte špagete i kuhajte 8 minuta uz povremeno miješanje.
Sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Zatim špagetima dodajte mahune narezane na tanke trankice, svježi grašak i šparoge kojima ste otkinuli donji dio, a vrhove narezali na komade dugačke oko 5 cm. Kuhajte još 2 minute.
Tjesteninu i povrće ocijedite zajedno.
Dok kuhate špagete, zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri, dodajte pancetu i pržite 7 do 9 minuta, povremeno miješajući, dok ne porumeni. Pancetu prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnicima i ostavite sa strane.
Dok se panceta kuha, veliku zdjelu napunite najtoplijom vodom iz slavine i ostavite sa strane kako bi se zdjela zagrijala. Neposredno prije nego što ocijedite tjesteninu, izlijte vodu iz zdjele.
U zdjelu stavite vrhnje, jaja, žumanjke i ¼ šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte. Odmah dodajte vruću tjesteninu i povrće te hvataljkama miješajte punu minutu-dvije, dok tjestenina ne upije umak.
Dodajte dovoljno vruće vode u kojoj se kuhala tjestenina da bi umak ostao kremast.
Dodajte parmezan, mladi luk, vlasac, limunovu koricu i sok, sol i papar pa dobro promiješajte. Dodajte poprženu pancetu i poslužite vruće posuto dodatnim vlascem i parmezanom.