Tjestenina s umakom od smrčaka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s umakom od smrčaka by Shutterstock Shutterstock
Tjestenina s umakom od smrčaka by Shutterstock Shutterstock

Tjesteninu volimo, a ovaj put imamo recept za šumski umak od smrčaka.

Sastojci

Broj porcija
2
300 gsvježih smrčaka
50 gmaslaca
100 mlcrnog vina
200 mlkiselog vrhnja
1 žličicasjeckanog peršina
1 žličicamješavine začina
sol
papar

Priprema

1Smrčke nasjeckajte

Smrčke prvo očistite papirnatim ubrusom i narežite na tanje listiće.


2Pirjajte na maslacu

U tavi otopite maslac i dodajte smrčke. Pirjajte 5 minuta pa dodajte mješavinu začina i vino. Pustite da zavrije.


3Dodajte vrhnje

Smrčcima dodajte kiselo vrhnje, sol i papar pa pirjajte 2 minute.


4Poslužite

Gotov umak posujte sjeckanim peršinom i poslužite s tjesteninom po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.