Pasta Puttanesca

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pasta Puttanesca by Shutterstock Shutterstock

Pasta Puttanesca je klasično talijansko jelo od tjestenine koje se jako brzo sprema. Tako jednostavno, a tako dobro.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gšpageta
2 žlicemaslinovog ulja
3 režnjačešnjaka
4inćuna
400 mlpasirane rajčice
2 žličicesuhog origana
2 žlicekapara
100 gmaslina
sol, papar

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Tjesteninu skuhajte prema uputama na vrećici, neka ostane al dente. Manji dio vode u kojoj se kuhala tjestenina sačuvajte.


2Prodinstajte luk, češnjak i inćune

Na zagrijanom maslinovom ulju, u dubljoj tavi, prodinstajte sitno nasjeckani luk, dodajte protisnuti češnjak, promiješajte i dinstajte 5 minuta.


Dodajte inćune i kratko promiješajte.


3Dodajte pasiranu rajčicu

U tavu ulijte pasiranu rajčicu, promiješajte i kuhajte 5 minuta.

Zatim dodajte suhe začine, masline i kapare, promiješajte kako bi se sastojci sjedinili i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.


4Dodajte vodu

Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, sve zajedno promiješajte i kuhajte dok se umak malo ne zgusne.


5Poslužite

Kuhanu tjesteninu dodajte gotovom umaku, sve zajedno dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.