Pljukanci s bukovačama i tikvicama na crveno

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pljukanci s bukovačama i tikvicama na crveno by Sanjin Kaštelan Sanjin Kaštelan

Dobili smo recepte s kulinarskih duela na EU Adventu u Zagrebu, kuhali su Mario Mandarić, Damir Tomljanović i Ivan Pažanin.

Sastojci

Broj porcija
4
200 gpljukanaca
100 gtikvica
100 gbukovača
2 režnjačešnjaka
sol, papar, bosiljak
maslinovo ulje
100 mlprošeka
pelati
200 mlvrhnja za kuhanje
50 gsjeckanog peršina

Priprema

1 Skuhajte pljukance

U vrelu posoljenu vodu stavite kuhati pljukance i kuhajte po uputama na pakiranju.


2 Pripremite umak

Za to vrijeme narežite tikvice na ploške i bukovače na trake. Bukovače stavite u tavu na malo maslinovog ulja i prepržite ih do lijepe zlatne boje.


Potom u tavu s bukovačama dodajte limunov sok, narezani češnjak na listiće, pelate i tikvice.


Sastojke promiješajte i dodajte soli. Kad češnjak počne puštati miris, u tavu dodajte malo maslaca, pričekajte da se rastopi pa ulijte vrhnje za kuhanje, malo vode od kuhanja pljukanaca i posipajte bosiljkom.


Kada se umak reducira, dodajte prošek, kuhajte još 5 minuta i začinite po potrebi.


3 Spojite sve

U gotov umak dodajte kuhane procijeđene vruće pljukance i sve zajedno promiješajte. Posipajte peršinom, popaprite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.