Talijanska tjestenina s repom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Talijanska tjestenina s repom by Shutterstock Shutterstock

Ako ne znate što napraviti s repom, isprobajte ovaj super recept za tjesteninu s repom na talijanski način.

Sastojci

Broj porcija
4
450 gtjestenine (orecchiette)
60 mlrepičinog ulja
2 režnjačešnjaka
½ žličicepapra
120 gmaslaca
55 gribanog parmezana
malo soli

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

Tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju, dok ne bude al dente. Ocijedite ju i ostavite sa strane te iz lonca izdvojite 180 ml vode od tjestenine.


2 Skuhajte repu

U međuvremenu zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte repu koju ste ogulili i narezali na manje kockice i kuhajte oko 6 minuta, dok ne postane mekana i zlatna.


3 Dodajte listove repe

Zatim dodajte listove repe i kuhajte dok ne omekšaju, oko 8 minuta. Dodajte češnjak i papar, a po potrebi i malo vode od tjestenine. Dodajte maslac i lagano miješajte dok se ne otopi.


4 Dodajte tjesteninu

Dodajte tjesteninu u smjesu i sve zajedno dobro promiješajte. Umiješajte parmezan i još začinite po ukusu, a zatim poslužite dok je toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.