U posudu stavite brašno, maslinovo ulje i odvojene žumanjke. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu i glatku smjesu. Po potrebi dodajte malo vode kako biste pokupili preostalo brašno.
Smjesu zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 15-20 minuta.
Izvažite hladnu vodu, dodajte sipino crnilo i razmutite dok se boja ne rasporedi.
U vodu dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesu zamotajte i stavite u hladnjak da odmori, dok žuto tijesto ne bude gotovo.
Prepolovite tikvu, posolite je i na nju posložite listiće maslaca.
Stavite tikvu peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 45 minuta.
Tikvi ne skidajte koru.
Izvadite pečenu tikvu iz pećnice, izdubite meso i izblendajte ga u blenderu.
Procijedite višak vode, a zatim u pire od tikve dodajte krem sir i parmezan.
Dobro izmiješajte i stavite u hladnjak da se ohladi. Za brže hlađenje možete koristiti i zamrzivač.
Dok se smjesa hladi, postavite mašinicu za tijesto.
Izvadite oba tijesta iz hladnjaka i podijelite žuto tijesto na dva dijela.
Razvaljajte tijesto od prve do dvije razine prije zadnje (obicno razine počinju s 9 a završavaju s 0, vi razvaljajte do 2). Ne preskačite razine.
Isto učinite i sa crnim tijestom.
Izrežite trake crnog tijesta širine pola centimetra i posložite ih na žuto tijesto, ostavljajući par milimetara razmaka između svake trake.
Lagano utisnite trake na tijesto, a zatim provucite kroz mašinicu.
Razvaljajte drugi dio žutog tijesta koji će vam služiti kao podloga.
Stavite pripremljenu smjesu u vrećicu, odrežite vrh i na podlogu stavite kuglice težine oko 20-25 g, ostavljajući dovoljno prostora između njih.
Premažite prostor između kuglica bjelanjkom, prekrijte pripremljenim poklopcem i utisnite prostor između kuglica.
Izrežite raviole pomoću noža, čaše ili sličnog predmeta.
U kipuću vodu dodajte sol i ubacite raviole. Kuhajte ih 4 minute.
Dok se ravioli kuhaju, rastopite maslac.
Skuhane raviole prebacite na vrući maslac, posipajte s grana padanom, pokrijte i pustite da odstoje još 2 minute.
Vaši ravioli su sada spremni za posluživanje!