Ravioli s tikvom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
8min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 38min
KompliciranostTežina
Cijena
Ravioli s tikvom i sirom

Ravioli su svježa tjestenina s raznim punjenjem. Osim ludog izgleda ravioli, ako se malo potrudite, zaista mogu upotpuniti stol.

Sastojci

Broj porcija
4

Žuto tijesto

500 goštrog brašna
7žumanjaka
50 mlmaslinovog ulja
3 gsoli

Crno tijesto

2 paketićasipinog crnila
100 goštrog brašna
30 ghladne vode (izvažite)

Smjesa za punjenje

250 gnarančaste tikve
150 gkrem sira
50 gribanog sira
20 gmaslaca
6 gsoli

Kuhanje raviola

50 gmaslaca
50 gGrana Padana

Priprema

1Pripremite žuto tijesto

U posudu stavite brašno, maslinovo ulje i odvojene žumanjke. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu i glatku smjesu. Po potrebi dodajte malo vode kako biste pokupili preostalo brašno.


Smjesu zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 15-20 minuta.


2Pripremite crno tijesto

Izvažite hladnu vodu, dodajte sipino crnilo i razmutite dok se boja ne rasporedi.


U vodu dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.


Smjesu zamotajte i stavite u hladnjak da odmori, dok žuto tijesto ne bude gotovo.


3Pripremite tikvu

Prepolovite tikvu, posolite je i na nju posložite listiće maslaca.


Stavite tikvu peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 45 minuta.


Tikvi ne skidajte koru.


4Pripremite nadjev

Izvadite pečenu tikvu iz pećnice, izdubite meso i izblendajte ga u blenderu.


Procijedite višak vode, a zatim u pire od tikve dodajte krem sir i parmezan.


Dobro izmiješajte i stavite u hladnjak da se ohladi. Za brže hlađenje možete koristiti i zamrzivač.


5Pripremite mašinicu za tijesto

Dok se smjesa hladi, postavite mašinicu za tijesto.


6Izradite tijesto

Izvadite oba tijesta iz hladnjaka i podijelite žuto tijesto na dva dijela.


Razvaljajte tijesto od prve do dvije razine prije zadnje (obicno razine počinju s 9 a završavaju s 0, vi razvaljajte do 2). Ne preskačite razine.


Isto učinite i sa crnim tijestom.


7Složite tijesto

Izrežite trake crnog tijesta širine pola centimetra i posložite ih na žuto tijesto, ostavljajući par milimetara razmaka između svake trake.


Lagano utisnite trake na tijesto, a zatim provucite kroz mašinicu.


8Pripremite podlogu

Razvaljajte drugi dio žutog tijesta koji će vam služiti kao podloga.


9Napravite raviole

Stavite pripremljenu smjesu u vrećicu, odrežite vrh i na podlogu stavite kuglice težine oko 20-25 g, ostavljajući dovoljno prostora između njih.


Premažite prostor između kuglica bjelanjkom, prekrijte pripremljenim poklopcem i utisnite prostor između kuglica.


10Izrežite raviole

Izrežite raviole pomoću noža, čaše ili sličnog predmeta.


11Kuhajte raviole

U kipuću vodu dodajte sol i ubacite raviole. Kuhajte ih 4 minute.


12Završite pripremu raviola

Dok se ravioli kuhaju, rastopite maslac.


Skuhane raviole prebacite na vrući maslac, posipajte s grana padanom, pokrijte i pustite da odstoje još 2 minute.


Vaši ravioli su sada spremni za posluživanje!