Tjestenina s kozicama

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s kozicama
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata i dva glavna sastojka - tjestenina i kozice. Umak od rajčice povezat će sve sastojke, a na stolu ćete imati jelo koje podsjeća na ljetne dane.

Sastojci

Broj porcija
4
340 gšpageta
30 gmaslaca
230 gkozica, očišćenih
Sol po ukusu
Svježe mljeveni papar po ukusu
1 manja glavicaljutike, nasjeckana
3 češnjačešnjaka, nasjeckana
180 mlmlijeka
180 mlpilećeg ili povrtnog temeljca
45 gnaribanog parmezana
250 gsjeckanih rajčica ili pasirane rajčice
Svježe nasjeckani peršin

Priprema

1Skuhajte špagete

Zakuhajte veći lonac slane vode i skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Trebali bi vam ispasti al dente. Ocijedite i vratite u lonac.


2Pržite kozice

U međuvremenu, u većoj tavi na srednje jakoj vatri, rastopite maslac. Dodajte kozice te posolite i popaprite. Pržite sa svake strane po dvije minute, zatim prebacite u tanjur.


3Napravite umak

Nasjeckajte ljutiku i češnjak, ubacite i tavu i pržite dok ne zamiriše i omekša. Dodajte mlijeko, temeljac, parmezan, rajčice i peršin te posolite. Krčkajte 3 minute, vratite kozice i izmiješajte. Dodajte limunov sok i špagete te dobro izmiješajte.


4Poslužite

Posipajte s još malo peršin i poslužite s parmezanom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.