Piletina Alfredo

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina Alfredo by iStock iStock

Piletina Alfredo je poznato pseudotalijansko jelo koje zapravo potječe iz SAD-a. Prilično je jednostavno za pripremu i sve se radi u jednoj tavi.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicemaslinovog ulja
400 gpilećih prsa, očišćenih
sol
papar
380 mlpunomasnog mlijeka
380 mlpilećeg temeljca
2 češnjačešnjaka, protisnuta
230 gfettuccine tjestenine
130 mlvrhnja za šlag
100 gribanog Parmigiano Reggiano sira
svježi peršin, nasjeckan

Priprema

1Ispecite piletinu

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte piletinu koju ste prije toga začinili solju i paprom. Pecite piletinu dok se ne zapače i porumeni, oko 8 minuta sa svake strane. Pustite da odstoji 10 minuta, a zatim narežite na veće i deblje trakice.


2Zakuhajte mlijeko i temeljac

Dodajte mlijeko, temeljac i češnjak u tavu u kojoj ste pekli piletinu. Začinite solju i paprom i pustite da zakuha. Dodajte tjesteninu i neprekidno miješajte 3 minute. Zatim pustite da se tjestenine skuha tako da bude al dente, slijedeći upute proizvođača.


3Umiješajte vrhnje i parmezan

Umiješajte vrhnje i parmezan tako da se sve skupa sjedini. Pirjajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre i umiješajte narezanu piletinu. Ukrasite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.