Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte maslac narezan na kockice te ga razmrvite prstima. Dodajte jaje, šećer i sol i umijesite mekano tijesto.
Podijelite tijesto na dva dijela te umotajte svaki u plastičnu folij. Jedan stavite u hladnjak na 30 minuta, a drugi u zamrzivač.
Zagrijte mlijeko sa šećerom do vrenja. Mak pomiješajte s gustinom te ulijte mlijeko. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Žumanjke i ulje dodajte u mješavinu s makom, promiješajte i ostavite da se kratko ohladi. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg te lagano pomiješajte s bjelanjcima.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg s 80 g šećera. Ostatak šećera dodaje u zdjelu, ubacite žumanjke i gustin te miksajte 5 minuta. Dodajte sir, koricu i sok limuna i mlijeko. Lagano promiješajte i ostavite sa strane.
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za torte promjera 30 cm premažite maslacem i pobrašnite. Tijesto iz hladnjaka razvaljajte u krug promjera 35 cm.
Prebacite tijesto u kalup i pritisnite prstima uz stijenke kalupa. Izbodite ga vilicom, premažite nadjevom od maka, a zatim nadjevom od sira. Izvadite tijesto iz zamrzivača te ga naribajte na nadjev od sira.
Pecite u zagrijanoj pećnici 50 minuta. Izvadite kolač te stavite zajedno s kalupom na rešetku da se hladi. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite.