Brašno i prašak za pecivo prosijte u veću posudu, dodajte šećer i promiješajte.
U smjesu brašna dodajte maslac i mast, trljajte prstima kako bi se brašno pomiješalo s masnoćom i stvorilo mrvice.
Dodajte umućene žumanjke, kiselo vrhnje ili kajmak i naribanu limunovu koricu te umijesite glatko tijesto.
Tijesto podijelite na dva dijela i držite u hladnjaku par minuta, odnosno dok ne izradite nadjev.
Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg.
U posebnoj posudi nakratko izmiksajte svježi sir i obje vrste šećera.
U smjesu sira lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Lim za pečenje dimenzija 25x35 cm
namastite i pobrašnite.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljate prvi dio tijesta i pomoću valjka za tijesto stavite u pripremljeni lim za pečenje. Izbockajte ga vilicom.
Nadjev prelijte preko tijesta, poravnajte i poklopite drugim dijelom tijesta.
Pecite 30-40min, odnosno dok gornja kora ne dobije boju.
Kolač ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja, kako se ne bi mrvio.