Trogirski rafioli

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Trogirski rafioli

Tradicionalni dalmatinski kolač, omiljena slastica koju se radi za fešte i blagdane. Bogat okusima. Domaći recept, puno puta isproban.

Sastojci

Broj porcija
60

Tijesto

1 kgglatkog brašna
6žumanjaka
2 žlicešećera
200 gmasti ili maslaca
malo soli
malo mlijeka, po potrebi

Krema

500 gprženih i mljevenih badema
500 gšećera
2 žlicemasti ili maslaca
malo ruma
malo cimeta
tučeni bjelanjak

Priprema

1 Napravite tijesto

Od svih sastojaka zamijesite tijesto, a zatim ga razvaljajte na jako tanko.


2 Napravite kremu

Od svih sastojaka napravite kremu, a zatim čašom napravite krug po tijestu i svaki krug napunite kremom.


3 Ispecite

Pecite na 180 stupnjeva, oko 15 minuta, a čim rubovi požute, izvadite kolačiće iz peći.


Čim ih izvadite iz pećnice, gornju stranu umočite u mješavinu vode i ruma ili rakije i vode, a zatim uvaljajte u šećer.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog