Kolač s kikiriki maslacem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač s kikiriki maslacem  by Shutterstock Shutterstock

Ukusna kombinacija sočnog čokoladnog biskvita i kreme od kikiriki maslaca.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

300 gbrašna
200 gšećera
80 gkakaa
6 gpraška za pecivo
6 gsode bikarbone
2jaja
240 mlmlijeka
240 mlvode
120 mlulja
1 žličicaekstrakta vanilije

Krema

400 gsvježeg krem sira
200 gšećera u prahu
450 gkikiriki maslaca
200 mlvrhnja za šlag

Priprema

1 Napravite biskvit

Sve suhe sastojke osim šećera pomiješajte u posudi, a šećer i jaja izmiksajte u drugoj posudi. U šećer i jaja dodajte mokre sastojke, promiješajte, a zatim umiješajte i suhe sastojke i dobro izmiksajte.


Kalup obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu i pecite 50 minuta na 180 stupnjeva. Provjerite čačkalicom ako je gotovo, a kada bude gotov, biskvit ohladite i prerežite na dva dijela.


2 Napravite kremu

Mikserom izradite vrhnje za šlag, a u drugoj posudi izmiksajte krem sir i šećer u prahu. Dodajte i kikiriki maslac pa miksajte dok ne dobijete kremu. U kremu umiješajte izrađeno vrhnje za šlag, a zatim i izmiksajte.


3 Složite

Pripremite pladanj na kojemu ćete složiti kolač - na dno stavite biskvit koji ćete premazati kremom, a zatim na kremu ide još jedan sloj biskvita koji se opet premaže kremom.


Kolač možete dekorirati po želji - na vrh možete dodati šlag i posipati kakaom ili čokoladom u prahu. Ostavite u hladnjaku preko noći, a zatim poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.