Tortice od prhkog tijesta s lemon curdom i meringom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Tortice od prhkog tijesta s lemon curdom i meringom

Divota!

Sastojci

Broj porcija
20

Lemon curd

sok 3 cijeđena limuna
naribana korica 2 limuna
150 gšećera
2jaja
2žumanjka
130 gmaslaca

Meringa

130 gbjelanjka
260 gšećera
75 mlvode
naribana korica zelenog limuna
1 prstohvatsoli

Prhko tijesto

250 gbrašna
130 gmaslaca
30 gmljevenih lješnjaka (ili badema)
120 gšećera u prahu
1jaje
naribana korica 2 limuna
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Napravite lemon curd

Neprestano miješajte pjenjačom sve sastojke osim maslaca u lončiću na tihoj vatri. Kuhajte još pet minuta nakon što je prokuhalo. Ohlađenom lemon curdu umiksajte maslac pa ga ohladite.


2 Napravite prhko tijesto

Omekšanom i mikserom izrađenom maslacu dodajte šećer u prahu, a zatim i limunovu koricu, lješnjake, sol, cijelo jaje i brašno.


Izrađeno tijesto stavite u hladnjak na 4 sata, a zatim ga pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeno tijesto napunite lemon curdom.


3 Napravite meringu

Šećer i vodu kuhajte na 110 stupnjeva, a kada dobijete sirup, ulijte ga u izmiksane bjelanjke i zajedno dobro izmiksajte.


Stavite meringu u dresir vrećicu i ukrasite kolač. Možete ga zapeći u pećnici 10-ak minuta na 150 stupnjeva.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog