Razdvojite bjelanjke od žumanjaka pa žumanjke sačuvajte za kremu, a bjelanjke izradite u snijeg s prstohvatom soli. Dodajte i šećer i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.
U drugoj posudi pomiješajte šećer u prahu i mljevene bademe, dodajte im cijela jaja i miksajte otprilike 5 minuta.
Dodajte brašno i pjenjačom lagano sjedinite, a zatim dodajte snijeg od bjelanjaka, malo po malo, lagano miješajući. Na kraju ulijte i otopljeni maslac (ohlađen) i sjedinite.
Lim za pečenje dimenzija 40 × 34 cm obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu za biskvit. Pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta.
Biskvit ohladite pa preokrenite na drugu stranu i skinite papir za pečenje. Izrežite ga na 3 trake po široj strani lima za pečenje.
U lončić ulijte vodu, šećer i instant kavu pa kuhajte oko 5 minuta, dok ne dobijete konzistenciju sirupa. Ostavite da se ohladi.
Hrskavi vafl usitnite u blenderu, ali da ostane u komadićima. Čokoladu otopite pa ju pomiješajte s vaflom.
Uzmite jednu traku biskvita i na nju nanesite hrskavi čokoladni sloj vafla. Stavite u hladnjak da se čokolada potpuno ohladi.
U lončić ulijte slatko vrhnje, zagrijte do vrenja pa maknite s vatre. Ubacite čokoladu za kuhanje, pustite da odstoji minutu pa promiješajte dok se sva čokolada ne otopi.
Ohladite na sobnoj temperaturi pa kremu kratko stavite u hladnjak (ne predugo, kako ne bi previše očvrsnula).
Žumanjke koje ste sačuvali od biskvita stavite u posudu, dodajte im šećer, pa izmiksajte. Posebno skuhajte instant kavu, a žumanjke stavite iznad lonca sa uzavrelom vodom.
Smanjite vatru na srednju jačinu i kuhajte žumanjke na pari uz stalno miješanje, 7 do 8 minuta. Kad se sav šećer otopio, a žumanjci se počeli zgušnjavati, ulijte kavu, sjedinite i nastavite kuhati na pari još 7 do 8 minuta.
Skinite s pare i lonac stavite u hladnu vodu da se krema što prije ohladi, a u posebnoj posudi pjenasto izmiksajte maslac sobne temperature. Maslacu dodajte kremu od kave i sve to dobro sjedinite mikserom u glatku kremu.
Prvi biskvit s hrskavim čokoladnim slojem izvadite iz hladnjaka i okrenite ga naopačke, tako da hrskavi sloj bude dolje. Gornju površinu biskvita lagano poprskajte sirupom od kave.
Na biskvit zatim nanesite polovicu kreme od kave i poklopite drugim biskvitom. Blago pritisnite prstima pa i taj biskvit poprskajte sirupom od kave. Na drugi biskvit nanesite čokoladnu ganache kremu.
Na ganache stavite treći biskvit te ga poprskajte preostalim sirupom od kave. Nanesite drugi dio kreme od kave i poravnajte špatulom, a ako vam je ostalo još kreme, premažite i stranice torte u tankom sloju.
Tortu stavite u hladnjak na najmanje 3 sata, a najbolje preko noći.
Čokoladu otopite s uljem pa tom glazurom prelijte tortu, a zatim ju ponovno stavite u hladnjak da se glazura stegne.