Pjenasto umutite jaja sa šećerom, a zatim lagano špatulom umiješajte brašno i kakao. Smjesu izlijte u kalup za torte obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
Zagrijte 150 ml vrhnja za šlag, a kada zavre, prelijte ga preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kada se ganache ohladi, u njega umiješajte 200 ml tučenog vrhnja za šlag te lješnjake i pastu od lješnjaka.
Šećer otopite na vatri, dodajte mu maslac i prstohvat soli i dobro promiješajte.
Kada se biskvit ohladi, odrežite vrh te dno biskvita stavite u kalup i na njega stavite kesten pire te ga dobro utisnite i zagladite. Preko kesten pirea premažite slani karamel, a na njega stavite mousse od čokolade.
Tortu stavite u hladnjak, a prije posluživanja izvadite ju iz kalupa i prelijte čokoladnom glazurom, koju ste napravili od zagrijanog vrhnja ga šlag i tamne čokolade.