Maroni

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Maroni by Bojan Zibar Bojan Zibar

Zagrebačka slastičarnica Orijent u ponudu je ponovno uvela kolače s kestenima, kojih u ponudi ima čak sedam, a s nama su podijelili recept za Marone, kolače od kesten pirea umočene u čokoladu koji i oblikom podsjećaju na kestene.

Sastojci

Broj porcija
10

Kesten pire

500 gkesten pirea
90 gšećera u prahu
rum po želji
malo vode

Glazura

200 gčokolade za kuhanje
80 mlulja

Priprema

1 Formirajte marone

Kesten pire zamijesite sa šećerom i po želji dodajte malo ruma. Vodu je potrebno dodati kako bi se smjesa mogla oblikovati, a da ne puca. Izvažite kuglice od 85 grama te oblikujte marone.


2 Otopite čokoladu

Čokoladu za kuhanje otopite na pari te u nju dodajte ulje i pustite da se ohladi.


3 Umočite u čokoladu

Oblikovane marone umočite u otopljenu čokoladu, a deblji kraj nemojte umočiti do kraja – ostavite da se vidi malo kesten pirea kako bi se stvorio efekt marona.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.