Kanadske čokoladne kocke

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kanadske čokoladne kocke  by Shutterstock Shutterstock

Ovaj desert, u svijetu poznat i kao Nanaimo Bars, dolazi iz Kanade, a riječ je o kombinaciji prhke kokos podloge, svilenkaste kreme od vanilije i glatkog sloja čokoladne glazure. Najbolja stvar? Ne peče se!

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

120 gmaslaca
50 gšećera
30 gkakaa u prahu
1jaje
150 gmljevenih keksa
80 gkokosovog brašna
50 gnasjeckanih oraha

Krema

100 gomekšalog maslaca
2 žlicepudinga od vanilije u prahu
250 gšećera u prahu
3 žlicemlijeka
1 žličicavanilin šećera

Čokoladna glazura

150 gčokolade za kuhanje
2 žlicemaslaca

Priprema

1 Napravite podlogu

U posudi iznad lonca s kipućom vodom otopite maslac, šećer i kakao. Dodajte umućeno jaje i dobro promiješajte i kuhajte na pari 2-3 minute uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.


Dodajte mljevene kekse, kokos i orahe te dobro izmiješajte. Smjesu utisnite u manji četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Ohladite u hladnjaku najmanje 30 minuta.


2 Pripremite kremu

U posudi izmiksajte maslac, šećer u prahu, vaniliju, puding u prahu i mlijeko dok ne dobijete glatku, svijetlu kremu. Ravnomjerno je rasporedite preko ohlađene podloge i ponovno stavite u hladnjak.


3 Napravite glazuru

Na pari otopite čokoladu i maslac. Lagano ohladite pa prelijte preko kreme i pažljivo poravnajte. Ostavite kolač u hladnjaku barem 2 do 3 sata, a idealno preko noći, kako bi se slojevi lijepo stisnuli.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.