Pavlova rolada

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pavlova rolada

Najljepše slatko osvježenje.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

4bjelanjka sobne temperature
150 gšećera u prahu
1 žličicaalkoholnog octa
1 žličicaGustina
1 žličicaekstrakta vanilije
malo ruma
naribana korica limuna

Krema

150 gmalina i malo borovnica ili neko drugo voće po izboru
300 mlvrhnja za šlag
2bourbon vanilije
2 žlicemascarponea
rum

Dodatno

šećer u prahu
voće

Priprema

1 Napravite tijesto

Izmiksajte bjelanjke dok ne postanu tvrdi i postepeno im dodajte šećer. Potom dodajte ocat, Gustin, vaniliju, rum i limunovu koricu.


Pećnicu prethodno ugrijte na 160 stupnjeva. Na pleh stavite papir za pečenje i po njemu ravnomjerno raspodijelite tijesto.


Pecite 20-ak minuta, izvadite i neka se biskvit pet minuta hladi pa ga tek onda odlijepite od papira.


2 Napravite kremu

Izmiksajte vrhnje za šlag pa dodajte mascarpone, vaniliju, koricu limuna i rum. Time premažite tijesto i po njemu stavite maline i zarolajte.


Ukrasite po želji pa stavite u hladnjak na par sati prije posluživanja.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog